Cardio Fortis 2x30 db kapszula, 2 havi adag - Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal

Cardio Fortis 2x30 db kapszula, 2 havi adag - Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal
Cardio Fortis 2x30 db kapszula, 2 havi adag - Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal
Cardio Fortis 2x30 db kapszula, 2 havi adag - Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal
Cardio Fortis 2x30 db kapszula, 2 havi adag - Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal
Cardio Fortis 2x30 db kapszula, 2 havi adag - Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal
-4%
13 980 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. 13 490 Ft
Akció időtartama: Kezdete: 2023.01.31  -  Vége: 2023.10.31
Egységár: 225 Ft/db
A vásárlás után járó pontok: 135 Ft

Veszélyben: kinek ajánlott a Cardio Fortis?

Ha az alábbi kérdések bármelyikére igen a válasza, érdemes vitamin és táplálék-kiegészítő bevitelét a Cardio Fortis-szal bővítenie. 

 • 40 év feletti?
 • Szmogos nagyvárosban él?
 • Stresszes életet él?
 • Túl sok ülő munkát végez?
 • Sokat utazik repülővel?
 • Megerőltető sporttevékenységet folytat?
 • A menopauza szakaszába lépett?
 • Túlsúlyos?
 • Magas a koleszterinszintje?
 • Cukorbeteg?
 • Krónikus gyulladással küzd?
 • Magas a vérnyomása?
 • Atherosclerosisban szenved?
 • Atherotrombózisban szenved?

A Cardio Fortis 3 természetes összetevő hatékony kombinációja, amelyek mind a vér egészségére összpontosítanak. Tudjon meg többet a Fruitflow® -ról, a rezveratrolról és a rutinról.

A vízben oldódó paradicsom kivonat: Fruitflow®

A Fruitflow® egy áttörést jelentő trombózisellenes összetevő, amelyet a napsütötte paradicsom magjai körüli zseléből vonnak ki. Ez az első természetes, tudományosan megalapozott megoldás az egészséges véráramlás elősegítéséhez.

A vízben oldódó paradicsomkoncentrátum (water soluble tomato concentrate, WSTC) természetesen előforduló vérrög-ellenes vegyületeket tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy fogyasztás után elnyomják az egészséges emberek vérlemezke-aktivitását. A WSTC fogyasztása csökkenti a vérlemezkék aggregálhatóságát, ezáltal a vért folyékony és alacsony koagulálható állapotban tartja (koaguláció: szilárd vagy félig szilárd állapotba válás). Ez segít fenntartani az egészséges véráramlást megakadályozva a mikroaggregátumok képződését a keringésben, és megakadályozva a vérlemezkéknek az erek falához vagy zsíros plakkokhoz való tapadását. A vérlemezkék működését nem nyomja el teljesen, csupán a megfelelő szintet tartja fenn, hogy a vérlemezkék sérülés, érkárosodás esetén aggregálódhassanak.

A DSM Fruitflow®-ja a világ első természetes, tudományosan alátámasztott megoldása az egészséges véráramláshoz. Az Európai Bizottság a 13.5. Cikk szerinti egészségre vonatkozó állítást az EFSA (European Food Safety Authority, vagyis az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) pozitív véleménye alapján hagyta jóvá.1

A Fruitflow®-t az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) értékelte, és 2009-ben elnyerte az első jóváhagyott 13.5. Cikk (védett) egészségre vonatkozó állítást: „A Fruitflow® segít fenntartani a normál vérlemezke -aggregációt, ami hozzájárul az egészséges véráramláshoz.” 2

A paradicsomkoncentrátumból származó Fruitflow® vízben oldódó, bioaktív anyagok nagy koncentrációjú formája, amely több mint 30 ismert vérrög képződést gátló vegyületet tartalmaz, és alkalmas táplálékkiegészítőkben való használatra.

Számos humán vizsgálat megerősítette, hogy a Fruitflow® biztonságosan csökkenti a vérlemezkék aggregációját:

 • Nem jelentettek mellékhatásokról
 • Az alanyok 97%-a esetén működik
 • 1,5 órán belül elkezd működni és 12-18 órán át kitart a hatása
 • Rendszeres, napi egyszeri bevétel esetén a hatás folyamatos

A szív- és érrendszeri betegségek három fő tényezője tehát a magas koleszterin, a magas vérnyomás és a vérlemezke-aggregáció, ezek  okozzák a vérrögöket. A Fruitflow® technológia egy funkcionális élelmiszer-összetevő, amely a vérlemezkék aggregációját kezeli. A vérlemezkék „tüskéssé”, avagy ragadóssá válhatnak, azaz hajlamosabbak az alvadásra különféle tényezők, például stressz, túlsúly, magas koleszterinszint miatt. A „tüskés” vérlemezkék összetapadnak, és idővel vérrögöt képezhetnek. Ez a folyamat visszafordítható azon a ponton, amikor a vérlemezkék „tüskéssé” válnak. A Fruitflow® itt lép fel. A vérrögképződés megtörténte után a folyamat már nem fordítható meg.

A Fruitflow® működésének lényege, hogy a vérlemezkéket „simán” tartja, hogy az erek belsejében való aggregáció ne mehessen végbe, miközben nem zavarja a véralvadási folyamat többi részét, így a véralvadás sérülés után is a szokásos módon megy végbe.

Amellett, hogy elősegíti a jó, vagyis akadálytalan véráramlást, kezdeti tudományos bizonyítékok támasztják alá a Fruitflow® szerepét a szív egészségének szélesebb skáláján. Az Oslói Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a Fruitflow® pozitív hatással van a vérnyomásra, ami a szív- és érrendszer jó, vagyis helyes működésének másik fontos pillére.


Fruitflow® a javából

 • természetes vérhígító
 • természetesen fenntartja az egészséges vérkeringést
 • fenntartja a vér egészséges állapotát
 • megelőzi a vérrögképződést

 

A vörös szőlő hatóereje: resveratrol

A resveratrol több mint 70 növényfajban van jelen, elsősorban a vörös szőlő héjában és magjában, de a belőle készült termékekben, mint a vörösbor vagy szőlőlé is megtalálható. Magát a növényi vegyületet, ami antioxidáns jellegű tulajdonságokkal rendelkezik, a vörös szőlőből nyerik ki.

A resveratrol a polifenolok stilbenoidok csoportjába tartozó vegyület, két fenolgyűrűt tartalmaz, amelyeket etilénhíd köt össze. Az emberi szervezet gyorsan metabolizálja, zsírban oldódik. A resveratrol segíti a szervezetet a káros molekulák méregtelenítésében, hasonlóan az antioxidánsokhoz.

Egy 2015 -ös vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a nagy dózisok csökkenthetik az artériák falára gyakorolt nyomást, amikor a szív dobog.3 A szisztolés vérnyomás általában az életkorral emelkedik, mivel az artériák megmerevednek. Ha a vérnyomás magas, nő a szívbetegségek kockázati tényezője. A resveratrol elérheti ezt a vérnyomáscsökkentő hatást azáltal, hogy segíti a szervezetet több nitrogén-monoxidot (NO) termelni, ami az erek ellazulásához vezet.4,5

A resveratrol pozitív hatással van a vérzsírokra is. Úgy tűnik, hogy befolyásolja a koleszterinszintet azáltal, hogy csökkenti a koleszterin termelését szabályozó enzim hatását. Az LDL (low density lipoprotein) oxidáció hozzájárul a plakkok felhalmozódásához az artériák falán. Antioxidánsként a resveratrol csökkentheti a „rossz” LDL -koleszterin oxidációját.

Resveratrol a javából

 • antioxidáns hatás a szabad gyökökre
 • kardioprotektív hatás
 • neuroprotektív hatás
 • gyulladásgátló hatás

 

Az erőteljes bioflavonoid: rutin

A Rutin egy bioflavonoid vagy növényi pigment, amely bizonyos zöldségekben és gyümölcsökben található meg. Az alma tele van rutinnal, de a hajdina, a legtöbb citrusféle, füge, valamint a fekete és a zöld tea is rutint tartalmaz. Megtalálható a spárgában, a pirospaprikában, a cseresznyében, az aróniabogyóban és bőségesen tartalmazza sok gyógynövény virágzata és levele, mint a rozmaring, pitypang vagy zsálya, valamint a fekete és zöld tea is a rutin gazdag forrása.6,7,8,9 Általános neve a Ruta graveolens-ből származik, amely növény nagy mennyiségű rutint tartalmaz, de más neveken is ismert, mint rutozid, kvercetin-3-rutinozid, szoforin. A kvercetinből és a diszacharid rutinózból (ramnóz és glükóz) álló rutin a növényekben széles körben elterjedt flavonol-glikozid.

Mivel az oxidatív stressz, a gyulladás és az erek gyengülése szorosan összefügg a szívbetegségekkel, számos kutatás kimutatta a rutin multifaktoriális, vagyis többtényezős aktivitását, amely pozitívan befolyásolja a szív- és érrendszer egészségét.10 A lista az LDL-oxidáció gátlásától és az érelmeszesedés további progressziójának megállításától indul.11, 12 Ezenkívül a rutin serkenti a nitrogén-monoxid (NO) termelődését az endothel sejtekben (a véredény belső falának sejtjeiben), ami értágulatot (az erek kiszélesedését) eredményez. Ez az, ami elengedhetetlen az egészséges véráramláshoz, és vérnyomáscsökkentő hatáshoz vezet.13, 14

Ezenkívül a rutin vérnyomáscsökkentő hatást fejt ki az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) gátlása révén, amely kulcsszerepet játszik az artériás vérnyomás szabályozásában, és fő célpontja az olyan gyógyszereknek, mint a kaptopril és az imidapril.

Egyszerűen fogalmazva a Rutinról kimutatták, hogy segíti a vérrögképzés gátlását.16, 17 Megfigyelték, hogy a rutin gátolja mind a vérlemezkék felhalmozódását, mind a fibrinképződést a trombusképződés során. Ez azért fontos, mert vérrögök fordulhatnak elő az artériákban és a vénákban egyaránt. A rutin természetes, biztonságos és hatékony megoldásnak tekinthető számos szív- és érrendszeri probléma esetén.

Rutin a javából

 • Antioxidáns hatás
 • Gyulladáscsökkentő hatás
 • Érrendszeri előnyök
 • Szív- és érrendszeri egészségjavítás
 • Neuroprotektív hatás
 • Cukorbetegség
 • A szemek egészsége

 

Szállítási idő
Szállítási költség
Mennyi napra elegendő?

A dobozban található termék normál használat mellett ennyi napra való adagot tartalmaz.

: