Goji bogyó Juice 100%-os, 500 ml - MannaVita

goji-bogyo-juice-100-mannavita-presle-licium-500ml
goji-bogyo-juice-100-mannavita-presle-licium-500ml
goji-bogyo-juice-100-mannavita-presle-licium-500ml
goji-bogyo-juice-100-mannavita-presle-licium-500ml
Goji bogyó Juice 100%-os, 500 ml - MannaVita

GOJI BOGYÓ JUICE 100%-OS JUICE 500 ML - MANNAVITA

Goji gyümölcslé, 100%-os Goji Direktlé: tisztán facsart Goji gyümölcs - Lycium barbarum - Ninghszia tartományból.

A Mannavita goji bogyó gyümölcslé a goji őshazájában, Ninghszia tartományban termő goji bogyókból készül kíméletes eljárással, a hatóanyagok megóvása mellett. A farkasbogyóként is ismert gyümölcsöt Közép-Ázsiában már több, mint 2000 éve fogyasztják.

Kiszerelés: 500 ml

A goji bogyó a betegség-megelőzés jelenleg ismert, egyik leghatékonyabb természetes "csúcsfegyvere": erősít, tisztít és táplál.

A goji bogyó a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak gazdag forrása, amelyek a káros szabadgyökök ellen fokozzák testünk védekező erejét.
A béta-karotinról ismert tény, hogy segít megelőzni a szívbetegségeket és a bőrt is védi a nap káros sugaraitól. Gazdag továbbá poliszacharidokban, amelyek az immunrendszert erősítik. Továbbá 18 különböző aminosavat is tartalmaz és bőséges káliumforrás is egyben. A kálium fontos például a vérnyomás csökkentéséhez.

A goji a benne lévő sokféle karotinoidnak és a sokféle antioxidánsnak köszönhetően, bevethető a daganat ellenes terápia során is.

Ekkor ajánlott Goji bogyó levet inni:

 • Megelőzési célból
 • A daganatok kockázatának csökkentéséhez
 • Látásromlás esetén
 • Erőnlét növeléshez
 • B-vitamin pótláshoz
 • Bőr problémák esetén
 • Szív nyugtatási céllal
 • Magas vérnyomás csökkentéshez
 • A gyorsabb barnulás érdekében
 • B1 vitamin pótlásához
 • Immunerősítéshez
 • Máj regenerálási célból
 • Gyengeség, Fáradékonyság esetén

Adagolás, tudnivalók: 

 • Naponta 30 ml tisztán vagy más gyümölcslevekkel együtt.
 • Fogyasztás előtt felrázandó.

Amennyiben napi 30 ml-t fogyaszt belőle, 1 üveg, 15 napra elegendő adagot tartalmaz.

Tárolás:

 • Száraz, hűvös helyen, 25°C fok alatt.
 • Felbontás után 2 héten belül fogyassza el és tárolja hűtve, mert tartósítószert nem tartalmaz.

Betegség megelőzés Goji bogyó gyümölcslével

Ma már tudjuk, hogy a legtöbb betegség és maga az elhalálozás mögött is minden esetben tápanyaghiány áll, azaz valamely tápanyagokból kevés van a szervezetben. Ez a tény felértékeli azoknak a táplálékoknak a jelentőségét, amelyek nagy mennyiségű mikrotápanyagot, azaz vitamint, aminosavat, ásványi anyagot, enzimet, nyomelemet, zsírsavat tartalmaznak. A goji bogyó is éppen ilyen nagyszerű táplálék. [01.]

A goji bogyó egyedülálló a gyümölcsök között, mivel tartalmazza az összes, ember számára szükséges aminosavat és valamennyi gyümölcs közül benne található a legmagasabb koncentrációban fehérje. Tele van C-vitaminnal, több karotinoid van benne, mint bármely más élelmiszerben, valamint 21 ásványi anyagot és kiemelkedő mennyiségű rostot is tartalmaz.

Vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak, továbbá található benne kalcium, cink, szelén és számos egyéb fontos ásványi anyag, így kétségtelen, hogy a kis goji bogyó valódi tápanyagraktár.

Ez a hihetetlen szupergyümölcs tartalmaz gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gombaölő összetevőket is, továbbá erőteljes antioxidáns anyagokat, poliszacharidokat, melyek igen jól fel tudják pörgetni az immunrendszert. Nem csoda, hogy a hagyományos kínai gyógyászatban, erőnlét fokozóként és élettartamot meghosszabbító növényként tartják számon.

A goji bogyó gazdag antioxidánsokban, elsősorban karotinoidokban, mint a béta-karotin, a lutein és a zeaxantin. A zeaxantin egyik legfőbb hatása, hogy védi a szem retináját a kék fény elnyelésével és antioxidáns hatásával. A zeaxantin tartalmú élelmiszerek fokozott bevitele csökkentheti az időskori látásromlás (AMD) esélyét, mely a 65 év felettiek esetében az elsődleges oka a látásvesztésnek és a vakságnak. [02.]

A goji bogyó megelőző és immunstimuláló hatással is bír. Magas esszenciális zsírsavakkal rendelkezik, valamint összetevői között szerepel még az E- és B-vitamin.

Fontos tudni, hogy a Goji ital 67-szer több B1-vitamint tartalmaz, mint a barna rizs, 3-szor annyi C-vitamin található benne, mint a narancsban, és 2-szer annyi béta-karotint tartalmaz, mint a nyers spenót.

A Goji bogyóból kivont poliszacharidok jelentős antioxidáns hatással is rendelkeznek és legalább két vizsgálat bizonyította, hogy jelentősen serkentik az immunrendszert. Az egyik vizsgálatban csökkentették a rákos daganatok súlyát, és legalább két másikban megvédték az állati sejteket a DNS-károsodástól.

Kapcsolódó kutatások: