Aloe vera

Gyakori nevek: Aloe, Aloe Vera, indiai Alces, Kumari, Ghirita, Gawarpaltra, Barbados aloe, aloe Curacao, Lu Hui
Botanikai neve: Aloe barbensis / capensis / vera
Történelem:
Aloe használata visszamegy a sumérok és Egyiptomiak, amikor használják kezelésére a bőr és a hashajtó tulajdonságai. Köztudott volt, hogy a görögök és által említett görög orvos, Dioscorides már a negyedik században.


Aloe gondolják, hogy eredetileg a Szudánban és a Arab-félszigeten. Ma a faj művelt és találtak Észak-Afrikában, Ázsiában és a dél-mediterrán térségben. Az üzem is termesztik a Nyugat-Indiában és más szubtrópusi területeken.

Aloe egy zamatos növény tartozó Lily család. Azt évelő, erős és rostos gyökerei, Számos levelek húsos, és hogy keskeny vagy kúpos a gyökér fel. Az élek a levelek általában tüskés fogak. Sok faj fás és elágazó. Távoli területein Afrika aloekivonat fedeztek 30-60 méter magas, szára akár 10 méter kerülete, bár általában elérik a körülbelül 2 méter hosszú, és három hüvelyk kerülete.

Felhasználható részei:
A gyógyszerek egy részét a növény szárított lé a levelek, a latex és a Aloe Vera gél, amely a levél pép, egy vékony világos zselé-szerű anyag összegyűlt a belső része a elhagyja.

Aloe vera összetevői:
Az antrakinon, barbaloinként, glikozidok, gyanták B, C, és D, poliszacharidok, szterolok, gelonins, kromonok, szalicilsav, szinte az összes vitamin és körülbelül 20 esszenciális aminosav.

Mire használják az Aloe verát?
Évszázadokon Aloe, elismert, mint egy fájdalomcsillapító, már használt, mint egy nyugtató lokális orvosság kisebb égések és sebek. Továbbra is lehet használni kezelésére leégés és egyéb bőrbetegségek mint például a karcolások és rovarcsípések, mivel úgy tűnik, hogy gyorsítsák a gyógyulást és a gyulladás megelőzése.

Az aloe növény a legismertebb gyógyító Aloe Vera gélt, egy vékony, átlátszó, kocsonyás anyagot. Ezt gél kezelésére alkalmazzák kisebb felületi irritációk, hogy csökkenti a pikkelysömör tüneteinek, hogy csökkentse a fájdalmas hatásait zsindely, és csökken a szemölcsök. Ez is egy jó hírnevét, mint a szépség támogatást, és a közös összetevőként kozmetikai és krémek, valamint samponok és balzsamok. Ez annak köszönhető, hogy képesség, hogy természetesen egyensúlyt a pH-ja a bőr.


Másik anyag kivont növény a Aloe Vera latex, amely belsőleg, mint a hashajtó, de, mivel a magas potenciájú, általában együtt szelídebb gyógynövények. Még további tanulmányok folynak a használata az aloe, hogy fokozza az immunrendszert, mint azt potenciálisan erősíti az immunrendszert, a harcot a HIV-vírus, bizonyos típusainak kezelésére rákos (különösen a leukémia) és a cukorbetegség kezeléséhez.